42039 24 Stundu sacīkšu auto apskats

Komplekta nr.: 42039

Nosaukums: 24 Hours Race Car

Produktu līnija: Technic

Izlaists: 1H 2015

Detaļas: 1219

Kastes svars: 2110 gr

Kastes izmēri: 47.8 x 37.3 x 8.7 cm

Ievads

Atceros, ka solīju kādu dienu salikt šī komplekta A modeli, jo B modeli jau esmu apskatījis. Redz kā ir gadījies un man ir iespēja parādīt kāds tad nu ir 42039 24 Stundu sacīkšu auto.

Kaste rokās ir patīkami smaga un nekas nav mainījies kopš pagājušās reizes. Apskatot kastes aizmuguri kā parasti, var redzēt B-modeli.

Atverot kasti mūs sagaida:

·         13 maisiņi ar detaļām

·         1 pamācības grāmatiņa

·         1 uzlīmju lapa

·         4 riepas

Būvēšana

Būvēšana visā visumā man aizņēma apmēram 4 stundas. To laikā es gan fotografēju, gan dzēru tēju un iekodu arī kādu mandarīnu. Domāju, ka ar šādu laiku jārēķinās visiem, kas šo komplektu ir iegādājušies.

Pamācība šāda izmēra komplektam kā parasti ir viena liela grāmata. Jāatzīmē pamācības augstā kvalitāte, labs papīrs un viegli atšķiramas krāsas.

Ak jā, uzlīmes šoreiz ir vienā maisiņā ar pamācību, nav vairs ierastās kartona loksnes.

Pats būvēšanas process ir raits, modelis ātri iegūst gabarītus. Maisiņi nav numurēti, līdz ar to nākas kādu laiku iztērēt detaļu meklēšanai. Ir interesanti vērot kā modelis iegūst izmērus un tiklīdz kā ir pabeigts aizmugurējais un priekšējais tilts, mēs varam apjaust, ka izmēri ir iespaidīgi.

Jāatzīmē aizmugurējā tilta konstrukcija, kas ir pavisam vienkārša, taču kompakta un ļoti labi strādā. Izskatās, ka šāda tipa piekari izmantošu sava superauto būvēšanā.

Arī durvju atvēršanas mehānisms ir interesants.

Modelis daudz pārsteigumu būvēšanas tehnikā nenesa, taču aizrāva un bija interesanti visu būvēšanas laiku. Jaunam būvētājam šajā modelī būs iespējas apgūt stūres sistēmas un neatkarīgās piekares pamatus, stipru savienojumu izveidošanu, kā pareizi būvēt rāmjus un ietvarus zobratu pārvadiem, kā arī to, kā būvēt izturīgu, nevērpjošos un nelokošos šasiju, rotācijas kustības pārnešanu lineārā kustībā. Kā arī kā no paneļiem veidot automašīnas siluetu un formas.

Noderīgas detaļas

Šajā komplektā blakus ierastajām detaļām atradīsim arī tādas, kas izcelsies starp citām. Pirmkārt vēl nebijušas gaiši zaļās krāsas dēļ. Dažādi paneļi, klucīši

Mūs iepriecinās jauni paneļi 3x11 un izliektie paneļi arkām 3x13x2, jaunās funkciju pārslēgšanas sistēmas zobrati, slēdzējs un slēdzēja pamatne

Uz 19 garas lokanās asis, 2 daļu kardāni, cietie amortizatori, 5 ar stopu asītes, sviras stūres sistēmas taisīšanai un arī apaļās stingrās asītes un krustiņa asītes savienojums 3 klucīšu garumā.

Spēlējamība

  • Pilna neatkarīgā amortizācija
  • Atverams dzinēja nodalījums, durvis

  • V8 dzinējs, kas ir piedzīts no aizmugurējiem riteņiem
  • Stūres sistēma
  • Pārslēgšanās starp divām funkcijām, kuras
    • Atver durvis
    • Atver motora nodalījumu

Plusi

  1. Daudzfunkcionāls modelis
  2. Augsta spēles vērtība
  3. Nevainojams dizains
  4. Interesantas funkcijas
  5. Labas detaļas šasiju un mehānismu veidošanai
  6. Reti elementi
  7. Gatavs Lego Power Functions pievienošanai

Mīnusi

  1. Maisiņi nav numurēti
  2. Priekšējā amortizācija varētu būt mīkstāka
  3. Aizmugures daļā varēja ielikt vēl pāris paneļus caurumu nosegšanai
  4. Modelis labāk izskatās ar uzlīmēm

Vai ir vērts prikt?

Jā, komplekts ir labs. To ir forši likt kopā un modelis ir liels, izturīgs, to droši var ņemt rokās un mocīt. Arī kolekcionāra plauktā šis modelis izskatīsies nevainojami, modelis lieliski atspoguļo Lemānas sacīkšu auto būtību.

Vērtējums 10 ballu sistēmā

Dizains – 9: Ļoti izskatīgs A modelis, reālistisks dzinēja novietojums, perfektas formas.
Būvēšana - 8: Interesanta, aizraujoša. Ir lietas, kuras var iemācīties.
Funkcionalitāte un spēlējamība - 8: Modelim varēja pielikt vēl kādu funkciju, bet kopumā ir forši!
Detaļas - 8: Tik labu vērtējumu dodu, jo šajā komplektā ir tādas detaļas, kuras nevar atrast citos, ir arī pāris reti klucīši, kas nav bijuši sastopami komplektos jau pāris gadus.

Naudas vērtība 8: Lai gan cena ir augsta, šis komplekts ir labs ieguldījums